Leta i den här bloggen

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans middag

Att sno ihop en avancerad finmiddag när man kommer hem från jobbet en tisdag är man oftast inte så sugen på. Jag är nästan alltid vrålhungrig och vill ha nåt som går snabbt.
Dessutom försöker man hålla igen lite på kalorier på veckorna om man ska kunna leva som jan Stenbeck på helgerna...
 I dag är det dock alla hjärtan dag så lite får man väl anstränga sig.
Av ren lathet började jag fundera redan i går på hur man skulle göra för att spara tid. Jag hade kvar en entrecôte som inte gick åt i helgen så den fick bli "valentines dinner".
I går krydade jag den med salt, Webers Chicago Steak kryddblandning och citron. Sen la jag den i en plastpåse i kylen att marinera över natten.



I morse innan jag for till jobbet la jag den i en form, täckte över med folie och satte in i ugnen på 60 grader.


Knegare vettu...
Folie för att den inte skulle torka ihop helt i ugnen



















När jag kom hem satte jag igång att göra rotfruktsrösti. Till tre pers rev jag fem potatisar, två morötter och en palsternacka. Salta, peppra och tillsätt lite riven grevéost och lite riven parmesan. Stek sen 10-15 min på varje sida på lite lägre värme.
Bygg inte upp, riv ner!
Vänd med hjälp av en tallrik


















Nu är klockan så här mycket, då tar vi ut entrecôten



Rött som kärleken





11,5 timmar i ugnen gjorde susen.
60 grader var dock lite i minsta laget. Vad jag skulle ha gjort var att höja värmen i ugnen på slutet och ta bort folien.
Meeen, det gick ner i alla fall :)








Medan röstin stekte i pannan gjorde jag det finaste hjärta jag kunde tänka mig till Elias  
Förr i världen vet jag vad jag hade kallat det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar