Denna gång var jag extra peppad för jag skulle testa min "Gourmet Whip Plus" för första gången. Det är en pryl med vilken man enkelt förklarat kan göra skum av olika grejer. Potatisskum, espuma (vanligt i Spanien), skaldjursmousse, foiéskum eller som i detta fall skummad bearnaise.
Det säkraste är hursomhelt att börja med två rejäla hängmörade köttbitar från Hemmagastronomi, denna gång entrecôte.
Oxen hade haft ett bra liv ty han var fet och glad |
Man river potatis, brer ut på en plåt, saltar, pepprar och strör över riven parmesan. Sen kör man det i ugnen på 200 tills det börjar bli lite brunt i kanterna. Sen tar man ut och rullar ihop den. Mn kan sätta in den i lagom tid innan servering så blir den varm och får fin färg. Man kan även strö över ost eller lite vadsomhelst som man gillar.
Let it roll, baby, roll! |
Sen kommer det mest intressanta och innovativa för i kväll, bearnaiseskummet. Man börjar med att göra en vanlig bearnaise men lägger till ett helt ägg (alltså även vitan).
Sen struntar man i att låta det tjockna man bara värmer i vattenbad och vispar ned smöret.
Bea i badet |
Sen häller man i det i sifonen, laddar med en patron, skakar om och håller det varmt i vattenbadet.
Say hello to my little friend... |
Sen lägger man upp och sprutar ut det på tallriken och se på fan, det blir ju skum!
Perfekt grabbmiddag, även lite tomater kom med ifall Kicki skulle se det här ;)
Nu blir det Hamilton på bio, han gillar också att laga mat. I alla fall i böckerna...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar