Receptet har jag fått av min största idol, en levande legend i Skellefteå och den som jag har att tacka för mitt matlagningsintresse. Jag talar naturligtvis om min mamma, Rauha Lundkvist.
Receptet går att variera med enkla medel, ibland sticker jag ner bitar av vit eller mörk choklad, ibland strör jag över flingsalt. Man kan också sätta i nötter eller syltade apelsinskal.
Receptet:
150g smält smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 knivsudd salt
2 dl mjöl
2 ägg
Rör ihop allt till en smet
Grädda i 200 grader i ca 15 min (20 min för mindre kladdig kaka)
På bilden är det varianten med flingsalt serverad med hallon och en syrlig kräm gjord på vanlig vaniljsås blandat med turkisk yoghurt.
Jag hade köpt en intressant porter från Europas kanske just nu intressantaste bryggeri, Brewdog i Skottland.
Flingsaltet i kladdkakan tänkte jag skulle göra att det passade ännu bättre ihop med porter.
Det var ingen dum idé visade det sig.
Kladdkaka och Porter. A match made in heaven. |
Sådärja! Ser mycket smaskigt ut. Kolla vf.se angående Brew Dog och intressant bryggeri.//Peter
SvaraRaderaSorry, skall vara folkbladet.nu
SvaraRaderaFifan vad gott det ser ut. Måste provbaka ;-)
SvaraRadera