http://www.nordansmak.se/
Där köpte jag ett fantastiskt gott Levainbröd från Bensbyns Stenugnsbageri. Bakat med "fransk" levain-surdeg och på ekologiska råvaror. Jag har aldrig smakat det förut men det var verkligen något utöver det vanliga
De hade även ost från Skabrams gårdsmejeri utanför Jokkmok så en sådan slank också med.
http://www.skabram.se/gaardsmejeri/
Själv bidrog jag med en enkel fisk- och skaldjurssoppa:
Skiva två morötter tunnt med en mandolin
Hacka en lök grovt.
Fräs grönsakerna mjuka i olivolja ca 5 min
Lägg i 2-3 tsk stött fänkål (rekommenderar Sonnentor från Coop Forums Green Corner)
Häll dit 3 dl vitt vin, 1 liter vatten och 3 fiskbuljongtärningar, låt koka upp.
Lägg i fiskbitar, här var det torsk.
När fisken är nästan klar, lägg i skaldjur.
Smaka av med salt, vitpeppar och ev mer fänkål.
Gott, nyttigt, smalt, snabbt och enkelt! Slå hål på det konceptet ;) |
Magisk fänkål |
![]() |
Man vet hur man bakar i Bensbyn! |
Opastöriserad hårdost på komjölk från Skabram |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar