Eftersom jag tyckte att jag lagar normal mat, dvs mat som folk äter och som är gjord av normala djur och växter så bad jag om ett exempel.
"Jamen för fan fläskfilé med potatis och sås" blev svaret.
Okej, tänkte jag, fläskfilé it is.
Fläskfilé som man bryner i stekpanna och sen låter gå färdigt i ugn är ju gott, tänkte jag, sen kan man ju krydda med den där intressanta sydafrikanska rubben jag fick i present...
"NEJ! Bara salt och peppar!" sa Elias...
Jaha OK, bryn fläskfilé i en mycket het stekpanna, sen salta och krydda och in i ugnen. Fläsk är ju inte så känsligt för temperatur så 70 grader innertemp är bra. Den här blev lite varmare men det var bra ändå. Dessutom kan man ha ugnen på 200 och köra köpes-pommesfritesen samtidigt. Enkelt och normalt.
När jag tog ut pommes frites ur frysen hittade jag en bit suovas på renfilé som jag helt hade glömt bort. Kicki erbjöd sig att fixa en suovas/svamp-toast till förrätt. Ren och bröd kändes ju ändå rätt normalt när vi bor i Norrbotten och allt?
Vissa tyckte att grabben borde få lite Blå Bands Bearnaisesås men tyvärr hade jag inget sånt hemma.
Jag svängde medan detta var i ugnen ihop en grönpepparsås genom att knäcka några grönpepparkorn i en mortel (bara knäcka, inte krossa). Sen fräsa dem i smör, pudra över lite mjöl, hälla på grädde och kalvfond, koka upp, lite salt och några drag med vitpepparkvarnen och sen är det klart.
Sen ska man ju alltid ha grönsaker till har Mamma lärt mig så jag tog det normalaste jag kunde komma på; gurka och tomat.
Till efterrätt blev det glass, maränger och chokladsås. Hyfsat normalt om ni frågar mig :)
'
Och by the way: Elias åt med väldigt god aptit. Nästan en hel fläskfilé...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar