Ägget serverades på en bädd av stekt svamp, champinjoner och boletus från Spanien. Överst lite riven bottarga (torkad tonfiskrom). Kanongott och skönt krämig konsistens på ägget.
Till detta dracks det bubbel
Till varmrätt var det salade nicoise med pilgrimsmusslor och pocherade vaktelägg och en bit grillad tonfisk. Det var inte lätt att få tag i grillkol, varken Kvantum eller Maxi hade. Det blev en inte riktigt så miljövänlig lösning med kol från engångsgrill. Grillar inte folk i december eller? Vakteläggen pocheras under stor koncentration
Salade nicoise: sallad, potatis, cocktailtomater, oliver, bacon, pilgrimsmusslor, sardeller, ägg och sen brukar jag ha bondbönor. Det fanns inte heller på affären så det blev sockerärter i stället. Dressing på dijonsenap, olivolja, kapris, vitvinsvinäger och vitlök.
Grillad tonfisk är toppen på toppen
Mycket bra vin till fisk och skaldjur. Från Galicien där man är experter på just fisk och skaldjur.
89 spänn på bolaget.
Chokadbrownie från Hemmagastronomi till efterrätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar