Leta i den här bloggen

söndag 18 december 2011

65-gradigt ägg och lite annat

I går testade jag att göra det populära 65-gradiga ägget. Dvs "koka" ägg i 65 grader varmt vatten i 45 minuter. Jag hade provat mig fram innan för att se vad jag skulle ha plattan på för att hålla jämn temperatur. Digitaltermometer med ställbart temperaturlarm var ett ovärderligt hjälpmedel.
Ägget serverades på en bädd av stekt svamp, champinjoner och boletus från Spanien. Överst lite riven bottarga (torkad tonfiskrom). Kanongott och skönt krämig konsistens på ägget.


Till detta dracks det bubbel


Till varmrätt var det salade nicoise med pilgrimsmusslor och pocherade vaktelägg och en bit grillad tonfisk. Det var inte lätt att få tag i grillkol, varken Kvantum eller Maxi hade. Det blev en inte riktigt så miljövänlig lösning med kol från engångsgrill. Grillar inte folk i december eller?

 Vakteläggen pocheras under stor koncentration


 Salade nicoise: sallad, potatis, cocktailtomater, oliver, bacon, pilgrimsmusslor, sardeller, ägg och sen brukar jag ha bondbönor. Det fanns inte heller på affären så det blev sockerärter i stället. Dressing på dijonsenap, olivolja, kapris, vitvinsvinäger och vitlök.


 Grillad tonfisk är toppen på toppen


Mycket bra vin till fisk och skaldjur. Från Galicien där man är experter på just fisk och skaldjur.
89 spänn på bolaget.


 Chokadbrownie från Hemmagastronomi till efterrätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar