Leta i den här bloggen

lördag 10 december 2011

Barra de Cesar Anca - Bäst just nu!

Min största matmässiga chock hittills i livet började inte så bra. Vi gick och letade en tapasbar som Peter hade läst om men som vi inte hittade. klockan var ca 22 och även om vi hade ställt om magen till spanska vanor så började vi bli rätt hungriga. Vi fick syn på en bar där det såg "ljust och fräscht" ut och det var lagom med folk. "Vi tar det" sa vi.


När vi väl kom in tänkte vi följa vårt mönster och beställa en "racion" dvs en tapas var och alla äter av allt. Killen bakom baren som var oerhört trevlig och cool rekommenderade att vi tog två av varje tapa och delade varje rätt på två. Det visade sig vara bra. Det visade sig vara mycket, mycket bra!
Stilen på maten var som commerc 24 i Barcelona (som har en stjärna i Guide Rouge ("Michelin")) dvs innovativa gastro-tapas, fast miljön var extremt avspänd.
Precis som på nämnda commerc 24 råkade jag ut för någonting som jag verkligen älskar, när man får in en rätt och bara tänker: "-Hur fan har dom gjort det här??"
Vi satt i baren men det fanns en restaurangdel om man vill ha det lugnare. All mat gick föredömligt nog att få i baren också.
Detta är nog min bästa restaurangupplevelse i livet. Den totala överraskningen, den överväldigande maten, det löjligt låga priset och den extremt trevliga personalen. Andra gången vi kom dit behandlades vi som stammisar!
"Sitt här och ta det lugnt ett tag så fixar jag bra platser vid baren åt er snart, kan jag rekommendera nåt bra vin medan ni väntar?"

 Andra gången vi kom dit bjöd de på ensaldilla russa
 Cocktail på rökt fisk och tomatskum

 Tusenbladstårta på äpple, foie gras, rökt torsk och getost


 Bläckfisk fylld med ris, lök och bläck


 "Fyllda musslor på vårt sätt"
 60-gradigt ägg med porcini-svamp creme och potatisskum!
(detta var den godaste enligt mig)
"Falsk tomat" gjord av getostmousse och basilika

 Köttbullar med två fyllningar:; svamp och purjolök / Ibericoskinka och foie gras

 Camembertfylld oxfile med friterade won-ton nudlar

 Vinnaren vid 2011 års tapasfestival i regionen Valencia:
Oxsvanscanneloni med Ibericosmulor

Vår servitör/killen bakom baren fågade om han fick välja efterrätter andra gången vi var där. Det här var den första han valde: Tuber fyllda med ost-mousse serverat med violglass

 Det här var hans andra val och restaurangens parad-efterrätt: Pan perdido. "Förlorat bröd" med varm chokladsås och vaniljglass.


Det här var dock vår favorit: creme brulee choklad/vanilj.
Undre lagret chokladbrulee, övre lagret som kokosboll med bränd råsockerskorpa. Gott, typ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar