När vi väl kom in tänkte vi följa vårt mönster och beställa en "racion" dvs en tapas var och alla äter av allt. Killen bakom baren som var oerhört trevlig och cool rekommenderade att vi tog två av varje tapa och delade varje rätt på två. Det visade sig vara bra. Det visade sig vara mycket, mycket bra!
Stilen på maten var som commerc 24 i Barcelona (som har en stjärna i Guide Rouge ("Michelin")) dvs innovativa gastro-tapas, fast miljön var extremt avspänd.
Precis som på nämnda commerc 24 råkade jag ut för någonting som jag verkligen älskar, när man får in en rätt och bara tänker: "-Hur fan har dom gjort det här??"
Vi satt i baren men det fanns en restaurangdel om man vill ha det lugnare. All mat gick föredömligt nog att få i baren också.
Detta är nog min bästa restaurangupplevelse i livet. Den totala överraskningen, den överväldigande maten, det löjligt låga priset och den extremt trevliga personalen. Andra gången vi kom dit behandlades vi som stammisar!
"Sitt här och ta det lugnt ett tag så fixar jag bra platser vid baren åt er snart, kan jag rekommendera nåt bra vin medan ni väntar?"
Andra gången vi kom dit bjöd de på ensaldilla russa
Cocktail på rökt fisk och tomatskum
Tusenbladstårta på äpple, foie gras, rökt torsk och getost
Bläckfisk fylld med ris, lök och bläck
"Fyllda musslor på vårt sätt"
60-gradigt ägg med porcini-svamp creme och potatisskum!
(detta var den godaste enligt mig)
Köttbullar med två fyllningar:; svamp och purjolök / Ibericoskinka och foie gras
Camembertfylld oxfile med friterade won-ton nudlar
Vinnaren vid 2011 års tapasfestival i regionen Valencia:
Oxsvanscanneloni med Ibericosmulor
Vår servitör/killen bakom baren fågade om han fick välja efterrätter andra gången vi var där. Det här var den första han valde: Tuber fyllda med ost-mousse serverat med violglass
Det här var hans andra val och restaurangens parad-efterrätt: Pan perdido. "Förlorat bröd" med varm chokladsås och vaniljglass.
Det här var dock vår favorit: creme brulee choklad/vanilj.
Undre lagret chokladbrulee, övre lagret som kokosboll med bränd råsockerskorpa. Gott, typ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar