Vi kom överens om att göra Salsiccia och Chorizo men också en julkorv enligt eget recept innehållande kryddpeppar och glögg som jag tänkte dela med mig av.
Ett kilo fläskkött (i detta fall fläskkarré)
200g späck
12 kryddpepparkorn krossade
½ dl glögg
salt, peppar
vatten
Ett kilo fläskkött skuret i bitar
200 g späck (hoppa inte över det här, då blir korven väldigt torr och tråkig. Om ni har fobier mot fett så hoppa hellre över att göra korv helt och hållet den här gången och vänta tills ni lugnat ner er)
Sen är det bara att börja mala. Alternera kött och späck så att det blandas. Vi malde alltihop två gånger och det blev bra.
Kitchen Aid. Snyg att se på men jag skulle inte vilja mala några större mängder i den lilla köttkvarnen...
Det är bra att steka några klickar smet för att testa kryddningen och salthalten
Kryddpeppar och glögg
Sen tillsätter man vatten för att få en lämplig konsistens så det går lätt att stoppa
Och sen är det klart!
Salsiccia, Julorv, Chorizo
Detta är ca 2 kg, hälften av allt vi gjorde. Och det blev nog gott för allt är redan slut ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar