I dag blev det helstekt biffrad. Hela familjen var inblandad, Jag skötte kött och potatis, Kicki skötte frukt och grönt och Elias ansvarade för såsen.
Biffraden lågtempererades i ugn i tre timmar, potatisen "pommes schtock" förkokades och stektes sen i stekpanna till knaprig yta. Kicki fixade en fräsch sallad på paprika, gurka, vattenmelon och spenat och Elias valde att sno ihop en grönpepparsås från scratch på brynt grönpeppar, oxbuljong, grädde, salt, vitpeppar och maizenaredning.
Till det en mycket god och passande Pendola Ripasso (tack Camilla!)
Personer som ännu ej uppnått myndig ålder fick julmust.
Maten låter helt fantastisk. Hoppas att vinet satt som en smäck.
SvaraRaderaTrevligt med en matig blogg. Gillas mycket. :-)
Förutom att maten åtminstone ser jävligt god ut är jag grymt impad av bilderna. Snyggt.
SvaraRadera