Leta i den här bloggen

måndag 19 december 2011

Sunday sausages

I somras var vi på semester i England och trots att många klagar på engelsk matlagning har de några riktiga gulkdkorn. En av de saker man kan få på varenda pub är Bangers&Mash, dvs korv och mos.
Då snackar vi inte falukorv och pulvermos, nej det här är riktigt hantverk med hemlagat mos och "artisan sausages".
(Jag gillar det där uttrycket, artisan. Finns på en mängd språk, franska: artisanal, spanska: artesano, italienska: artegiano och betyder ungefär "hantverksmässig". Det vi i sverige kallar "hemlagad" vilket inte är riktigt lika bra ord. Dessutom om man säger "hemlagad" får man alltid stå ut med att nån messerschmitt frågar hur man transporterar det från hemmet till restaurangen/affären...)

Jag har tidigare vurmat för korv från Taylors & Jones och i lördags köpte jag ett paket på Hemmagastronomi. "Lincolnshire pork" som var en favorit under vistelsen i england.
Detta käkade vi upp i söndags med hemlagat mos (och nu var jag ju faktiskt hemma), onion gravy och morötter/ärtor.

 "-Goda korvar" sa jag. "-Grymt", sa grisen.



Onion gravy är väldigt vanligt till bangers&mash i Storbritannien.
Stek lök, späd med rött vin och buljong, koka ihop en aning, red av, salt, vitpeppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar