Leta i den här bloggen

söndag 11 december 2011

Saluhall

Nånting som jag verkligen älskar är att gå och botanisera i en riktigt bra saluhall. La Boqueria i Barcelona har länge varit en favorit och förra veckan hade jag nöjet att besöka Mercado Central i Alicante som helt klart var i samma liga.
En våning med kött och charkuterier, fina styckningsdetaljer, hela spädgrisar och dilamm, skinkor, korvar men även gris- och lammskallar och tjurtestiklar. En våning med fisk och alla möjliga och omöjliga sorters skaldjur samt en avdelning för frukt och grönt.
Dessutom besökte vi El Corte Ingles Gourmet Experience som är en delikatessaffär typ som Hemmagastronomi i Luleå eller DUÅ i Umeå. Bara det att den var enormt mycket större, som en normal ICA-butik ungefär. Fast här var det inga ICA-varor utan bara delikatersser.
Jag passade på att köpa med mig saker som går att ta med på flyget, lite konserver, torkad svamp osv. Nästa gång måste man bo i lägenhet så att det går att laga egen mat också!

 En av alla fiskdiskar


Mrs. Mitchell med svärdfisk


Knivmusslor och boquerones


 Två sorters bläckfisk


 Torkad boletus-svamp (typ som karljohan)



Botarga, saltad och torkad rom från tonfisk och långa


 "Fossiliserat havssalt" från Himalaya med tillhörande rivjärn


Supergod olivolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar